online adverteren enschede

Online adverteren Enschede

Online adverteren is een doeltreffend online marketing middel om snel meer websitebezoekers te genereren of te werken aan meer naamsbekendheid. Het grote voordeel van online adverteren is het directe resultaat. Door middel van online adverteren is het namelijk mogelijk om snel hoge posities in zoekmachines te vergaren of zichtbaarheid te creëren op websites waar jouw doelgroep zich begeeft.

Wat is CPM en CPC ?

Zo gauw er over online adverteren wordt gesproken, hoor je al gauw de termen CPM en CPC. Als je begint met online adverteren is het daarom belangrijk dat je de inhoudt van deze termen weet.

CPM

CPM staat voor cost per mille, dat betekend dat je betaald per 1000 vertoningen. Voor 1000 vertoningen op een site als nu.nl betaal je dus een vast bedrag, het wisselt per website of advertentienetwerk echter sterk wat er voor 1000 vertoningen moet worden betaald. Stel dat je 1000 keer jouw advertentie op een site als nu.nl wil hebben vertoond dan is daar een vast bedrag voor afgesproken. 

CPC

Cpc staat voor cost per click, dit houdt in dat er voor elke klik op een advertentie moet worden betaald. Deze betaalmethode wordt vaak gebruikt bij zoekmachine adverteren (Google Adwords). Wat er betaald wordt voor een klik kun je zelf bepalen, het werkt echter simpel hoe meer je betaald hoe hoger je in de zoekmachines komt. Het verschilt ook erg per branche wat er moet worden betaald voor een goede positie. In de verzekeringen branche worden er bedragen als € 15 per click betaald maar in niche markten liggen de prijzen soms onder de €1,- per click.

Kwaliteitsscore zoekmachine advertenties

Nu is CPC niet leidinggevend voor een hoge score van jouw advertentie in een zoekmachine. Er zijn meer factoren die daar aan meewerken, zo is de kwaliteitsscore van jouw advertentie een zeer belangrijke factor in de positie van jouw zoekmachine advertentie. De kwaliteitsscore wordt door een aantal zaken bepaald onder andere de volgende.

Ter verduidelijking CTR staat voor click through rate dit is een percentage van het aantal kliks in verhouding met het aantal vertoningen.

De historie van de (CTR) van het zoekwoord en de bijbehorende advertentie.
– De accounthistorie (op basis van CTR voor alle advertenties)
– De kwaliteit van de landingspagina
– De relevantie van het zoekwoord voor de advertenties in de advertentiegroep.
– De prestaties van je account in de regio waar de advertentie wordt vertoond.
– De maximale CPC

Welke manieren van online adverteren zijn er?

 Zoekmachine adverteren:

In voorgaande alinea’s is vooral gesproken over zoekmachine adverteren. Zoekmachine adverteren vind vooral plaats door middel van Google Adwords. Deze advertenties zien er als volgt uit.

Bannercampagnes:

In het Google display netwerk is het mogelijk om gericht met banners te adverteren. Door de      targeting opties kun je gericht kiezen op welke soort websites je met jouw banners wil  verschijnen. Door de opkomst van Adblockers is deze manier van adverteren echter wel minder interessant geworden.   

Adverteren in social media:

Social media kan jouw business enorm vooruit helpen. Het is een prachtig (gratis) middel om meer naamsbekendheid te verwerven en klanten aan jouw bedrijf te binden. Wat jouw social media strategie extra kan versterken is adverteren in social media kanalen zoals facebook, twitter en instagram. Doordat de targetingopties groter zijn als in het google display netwerk kun je nog gerichter de mensen bereiken die onder jouw doelgroep horen.  

Redactionele stukken

Naast alle directe advertentiemogelijkheden is het tevens mogelijk om door middel van redactionele stukken op een minder directe manier te adverteren. Deze manier van adverteren is sterk in opkomst en hoeft zeker niet minder effectief te zijn dan de meer directe vormen. Het enige nadeel van deze advertentievorm is het ontbreken van de mogelijkheid om het effect van de campagne te meten.

Een afspraak maken?

De resultaten van goede online marketing kunnen overweldigend zijn. Wil jij weten waar voor jouw onderneming de kansen liggen op het gebied van online marketing? Wij zijn altijd bereid om met jouw te praten over de kansen en mogelijkheden. 

Binnenstad enschede

Is jouw bedrijf of organisatie gevestigd in de binnenstad van Enschede?